Krismöte om polisflykten från Enköping

Den högsta polisledningen i Uppsala län har i dag suttit i krismöte med anledning av polisflykten från Enköping och Bålsta.

Som vi rapporterade i går kommer runt var fjärde polis att lämna sin tjänst bla pga missnöje med polisledningen. Ebba Sverne Arvill är tillförordnad länspolismästare.
- Det bästa vore ju om man kunde åtgärda det här så att poliserna strannar, men i alla fall så att det inte upprepas, säger hon.

Enligt tillförordnade länspolismästaren är det nu ett 10-tal poliser i Enköping och Bålsta som inte kommer att fortsätta efter sommaren, det innebär att man blir av med nästan en fjärdedel av sin polisstyrka, erfarna poliser som kan sitt område och är samkörda.

I de intervjuer som polisledningen gjort med poliserna framgår att det finns ett utbrett missnöje med närpolischefen Mikael Gustafsson men även polisledningen i Uppsala. Det gäller bla hur man hanterat frågan om att inte ha kvar några utryckningspoliser i Bålsta.

För att mildra de negativa effekterna av polisflykten har polisledningen i dag diskuterat flera åtgärder. Någon stängning av polisstationen i Bålsta är inte akuell och de poliser som försvinner ska ersättas enligt Ebba Sverne Arvill.

Kontakta reportern
jonas.alsgren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista