Tennisklubb kvar i Gottsundahallen

Uppsala Studenters IF:s verksamhet i tennishallen i Gottsunda är räddad, i alla fall till slutet av 2007. Det kom föreningen och hyresvärden Uppsala Kommuns Fastigheters AB överens om igår.

Det var ett positivt besked som nådde ordföranden för Uppsala Studenters IF igår. Tillsammans med sin förening kan PO Sundberg nu pusta ut när hyresvärden Uppsala Kommuns Fastighets AB drar tillbaka sitt krav om att föreningen ska lämna tennishallen i Gottsunda i slutet av augusti i år.

Och inte bara räddas idrottsverksamheten, utan det varsel av sex personal inom föreningen, bland annat tennistränare, som skulle bli följden om föreningen skulle lämnat lokalen är inte heller längre aktuellt.

Något direkt skäl för att föreningen skulle flytta från första början har inte angetts, och PO Sundberg säger att han inte heller har fått en tydlig förklaring till varför de nu istället får stanna. Under förhandlingarna har Uppsala Kommuns Fastighetes AB fastigheter använt sig av juridiskt ombud och enligt PO Sundberg har kommunikationen mellan parterna varit bristfällig.

Vad som kommer hända med verksamheten i Gottsunda efter kontraktet löper ut 2007 är ännu för tidigt att säga och enligt PO Sundberg är lokalbristen generell i länet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".