Skölj jordgubben - manar Livsmedelsverket

I takt med det fina vädret dyker det upp jordgubbsförsäljare lite varstans.  Men nu varnar Livsmedelsverket för att jordgubbarna kan bära på farliga bakterier och uppmanar alla att skölja jordgubbarna innan man äter dom.

Anders Jansson, på Livsmedelsverket, menar att det inte är någon bra idé att äta jordgubbarna dirket från den nyinköpta asken in i munnen;

- De växer ju nära mark,och man vet ju inte vilken typ av vatten och bekämpningsmedel som jordgubbarna fått. Så vi uppmara till att man sköljer av bären.

- Vad är det för bakterier som kan vara farliga?

- Ja , det är ju de klassiska salmonella och campylobakter som de flesta känner till kan göra oss sjuka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".