Åtal för gruppvåldtäkterna i Rimbo

Kammaråklagaren i Stockholm beslutade idag att väcka åtal mot alla de sex unga män som misstänks för våldtäkter i Rimbo.
De sex männen är mellan 16 och 20 år och samtliga åtalas nu för grov våldtäkt på tre unga flickor som är mellan 13 och 14 år gamla. Den första gruppvåldtäkten ska ha ägt rum i februari, då fyra av männen ska lockat med två flickor till en lägenhet i Rimbo under förespeglingen att de skulle låna en mobiltelefon. Inne i lägenheten ska männen sen ha trätt mössor över flickornas huvuden och därefter våldtagit dom. Den andra gruppvåldtäkten ska ha ägt rum i april. Tre av männen som också misstänkt för våldtäkten i februari ska då tillsammans med ytterligare två personer ha lockat en trettonårig flicka till en lägenhet i Rimbo och där tillsammans våldtagit henne. Åklagaren menar att brotten är grova eftersom männen med hänsyn till tillvägagångssättet och flickornas låga ålder visat särskild hänsynslöshet och råhet. I båda fallen medger de åtalade att dom haft sexuellt umgänge med flickorna men dom förnekar att det skulle handla om våldtäkt. Rättegången inleds på måndag vid Sollentuna tingsrätt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".