Fortfarande turbulent bland poliser

Turbulensen bland poliserna i Enköping fortsätter. I en enkät bland poliserna får den lokala polisledningen mycket lågt betyg av de anställda. Det visar siffror som Enköpings-Posten tagit del av:

I måndags kunde Upplandsnytt rapportera om att var fjärde polis i Enköping och Bålsta kommer att lämna sina tjänster -bakom många av avhoppen finns ett missnöje med den lokala polisledningen och närpolischefen Mikael Gustafson.

Poliserna tycker att det är toppstyrt och att man inte lyssnar på de anställda i viktiga frågor som gäller den dagliga verksamheten.

I den medarbetarenkät som samtliga poliser fått möjlighet att besvara blir betygen mycket låga i Enköping. På påståendet ”min närmaste chef stimulerar mig till en öppen dialog på arbetsplatsen” ger enköpingspoliserna betyget 3,5 poäng av 10 möjliga. Genomsnittet för länets andra närpolisområden är 6,5.

På påståendet ”jag vågar framföra mina åsikter till min närmaste chef utan att vara rädd för repressalier” gav enköpingspoliserna betyget 4.1, jämfört med 6,9 i länet.

Och förtroendet för det lokala ledarskaper är också mycket lågt. Av 100 möjliga poäng gav man bara 32 i Enköping -jämfört med 58 som snitt i länet, enligt de siffror som Enköpings-Posten tagit del av.

Upplandsnytt har varit i kontakt med närpolischefen Michael Gustafson men han meddelar att han inte har tid att svara på frågor förrän senare under dagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista