Tuffare klimat bland unga i Sävja

Den 14 åriga pojke igår blev svårt misshandlad i Sävja i Uppsala uppges nu må bättre. Det var sent igår kväll som han fick ta emot flera sparkar och slag av några jämnåriga.

Den senaste tiden har det inträffat flera gängslagsmål i Sävja och klimatet har blivit tuffare, det säger bland andra Hiva Motadi som vuxit upp i området.

- Det är tragiskt men samtidigt är det här ett tecken på utanförskap och rastlöshet bland unga killar. Sävja ser inte ut som Sävja sett ut förut, säger Hiva Motadi.

Enligt Hiva Motadi har ruff stök och misshandel blivit vanligare i Sävja de senaste åren, senast igår då en 14 årig pojke fick föras till sjukhus efter att han fått ta emot flera sparkar och slag av killar i samma ålder. 14-åringen har lämnat sjukhuset och enligt polisen ska han inte ha blivit allvarligt skadad. Fyra unga killar har förhörts av polisen tillsammans med föräldrarna. Hiva Motadi tror att det går att jobba förebyggande bland unga killar men samtidigt har många nedskärningar gjorts.

- Socialtjänsten som jobbar med ungdomar har flyttat ut, våran polis har också flyttat härifrån, det är en stor förlust för Sävja alla de här faktorerna, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista