Våg av fickstölder över Uppsala

Polisen i Uppsala varnar för att en ficktjuvsliga kan operera i staden och enligt dem så kan det vara den största fickstöldsvågen på länge.
- Det är extremt mycket just nu och vi utesluter inte att det är en liga som rör sig här. Det vanliga är att man gör ett antal stölder och sedan beger sig till en annan ort, säger Christer Nordström, informationsansvarig hos uppsalapolisen. Sedan månadsskiftet maj-juni har polisen sett en kraftig uppgång av antalet fickstölder i Uppsala. Fickstölderna brukar öka under sommaren, men i år är de ovanligt många. Bara i juni har trettio fickstölder anmälts, men polisen är övertygad om att mörkertalet är stort och att det i själva verket rör sig om flera hundra. För att minska fickstölderna har polisen börjat åka runt i city med en högtalarbil som ska varna allmänheten för ficktjuvarna. - Vad allmänheten måste göra är att hålla reda på sina tillhörigheter. Offren är oftast kvinnor som precis tagit ut pengar på bankomaten, säger Christer Nordström.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".