Landshövdingen får nya grannar

Nu är det klart att det blir fårbete vid backen framför slottet i Uppsala. Därmed får landshövding Anders Björck nya grannar under några veckor i sommar.

Karin Åkerblom som är stadsträdgårdsmästare har tagit fram en färgglad broschyr med bland annat fårbilder och historiska fakta för att ge mer kunskap till de närboende.

Alla tillstånd är klara och informationsbrochyrer har nu skickats ut till alla boende i och runtomkring slottet. Det finns alltså inga hinder längre för Uppsala kommun och Statens fastighetsverk. De är nu fritt fram för fåren i området nedanför slottet.

Länge har det varit oklart vad Landshövding Anders Björck tycker om fåren, men enligt de uppgifter Upplandsnytt tagit del av är han i dagsläget inte alltför entusiastisk. Kommunens stadsträdgårdsmästare Karin Åkerblom hoppas att Anders Björck kommer ändra sin inställning när han till slut får se sina nya grannar.
- Vi hoppas att alla ska öppna nu inför säsongen och se hur det fungerar, säger hon.

Kontakta reportern
erik.persson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista