Fuskande asfaltläggare här igen

Kringresande asfaltsläggare med tveksamma erbjudanden har återigen kommit till Uppland. Förra sommaren berättade Upplandsnytt om irländska asfaltsläggare som erbjöd tjänster utan F-skattsedel och som ofta lurade sina kunder genom att utföra undermåliga arbeten. Nu är de tillbaka och försöker sälja sina tjänster till villaägare bland annat i Almunge.

De senaste åren har bland annat irländska asfaltsläggare erbjudit villaägare på olika håll i landet att snabbt och billigt få garageinfarten asfalterad. Och de senaste dagarna har husägare i bland annat Almunge utanför Uppsala fått sådana här erbjudanden. Peter Nordgren ville fortsätta att ha grus på sin garageuppfart, men av nyfikenhet började han ställa frågor till de engeskspråkiga asfaltsläggarna.

- Då drog de sig undan snabbt och satte sig i bilen och åkte iväg.

Flera medier och konsumentvägledare runtom i Sverige har de senare åren rapporterat om missnöjda kunder som betalat tusentals kronor för asfalt som efter en kort tid gått sönder. Få villaägare vänder sig till polisen eftersom det oftast rör sig om svartjobb. Och eftersom de irländska hantverkarna ofta agerar under falska företagsnamn och gör sig svåra att nå har de kunnat fortsätta erbjuda sina tjänster från år till år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista