Bondfångare säljer guld till bilister

Under den senaste veckan har flera bilister som färdats genom länet blivit stoppade av personer som bett om att få köpa bensin i utbyte mot guld. Men de ringar och smycken de påstått ska vara guld har bara varit falska kopior.
Polisen har blivit nerringd av oroliga och upprörda bilister. - I något fall så har bilister köpt de här guldföremålen och blivit lurade, säger Christer Nordström, informationsansvarig vid uppsalapolisen. Det är vid bensinmackar i närheten av E4, E18 och riksväg 55 genom länet som bedragarna har arbetat. Polisen tror att det är en organiserad liga som ligger bakom det hela, och man har under de senaste dagarna jobbat intensivt för försöka identifiera personerna bakom guld-bluffen. Vad man vet är att en svart BMW varit synlig vid några tillfällen. Idag har polisen spanat vid arlanda, och Crister Nordström tror att man nu kan vara bedragarna på spåren: - Vi har stoppat en bil i Arlandaområdet, och där tror vi att det finns personer som har med de här händelserna att göra, säger Christer Nordström.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista