Alundakvinnan hittad död

Den 32-åriga tvåbarnsmamman från Alunda som varit försvunnen sedan i höstas hittades på onsdagen död i Valöskogarna i norra Uppland.

Enligt polisen så är det än så länge oklart om hon mördats på platsen eller om hon dödats någon annanstans och att kroppen sedan dumpats i skogen.

Uppsalapolisens presstalesman Christer Nordström säger till Upplandsnytt att kvarlevorna hittades vid lunchtid på onsdagen. Efter en teknisk undersökning på platsen fördes kvarlevorna till Rättsmedicinska avdelningen i Uppsala där hon senare identifierades.

Den 36-åriga poliseleven som sedan i mars suttit häktad misstänkt för inblandning i kvinnans försvinnande har förhörts av polisen efter att kvinnan hittades död. Polisen vill dock inte avslöja något om vad han sagt i förhören.

Mannens advokat Leif Ericksson säger till Upplandsnytt att 36-åringen fortfarande vidhåller att han är oskyldig till den 32-åriga kvinnans försvinnande eller död.

- Jag tycker det är bra att man har hittat kvinnan, vi hoppas det man hittar på fyndplatsen kan vara av sådant slag att det talar till fördel för min huvudman, säger Leif Ericksson.

Åklagaren Anne Sjöblom tror tvärtom att fynden kommer att stärka misstankarna mot den 36-årige poliseleven. I och med att kroppen nu hittats så kan brottsrubriceringen komma att ändras till mord, menar Anne Sjöblom.

Tanken var att åtal skulle ha väckt den femte juni men i och med gårdagens fynd så kan det dröja något ytterligare innan åtalet är klart.

- Naturligtvis måste polisens tekniker och rättsläkare få den tid dom behöver, vi ser det här som ytterligare bevisning, säger Anne Sjöblom.

Polisen har hela tiden misstänkt att kvinnan mördats av poliseleven och sedan dumpats i skogen. Trots att polisen genomfört många och mycket omfattande sökningar efter kvinnan så har det alltså dröjt ända till onsdagen innan kvinnans kvarlevor hittats.

Under torsdagen genomförs en rättsmedicinsk undersökning av kvinnan för att dödsorsaken ska kunna fastställas. Dessutom kommer ytterligare förhör att hållas med poliseleven.

Reportrar:
Mårten Nilsson

marten.nilsson@sr.se
Magnus Gustafsson
magnus.gustafsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".