Sorg och lättnad i Alunda

I går gjordes en rättsmedicinsk undersökning av den 32-åriga Alundakvinna som i förrgår hittades död i Valöskogarna i norra Uppland.

Kvinnan hade varit försvunnen sedan i september och en 36-årig poliselev sitter sedan i mars häktad för inblandning i hennes försvinnande. Utredarna har hela tiden misstänkt att poliseleven mördat kvinnan. I går hölls också nya förhör med mannen.
- Han vidhåller sin tidigare berättelse och förnekar brott, säger Uppsalapolisens presstalesman Christer Nordström.

I Alunda, där kvinnan var bosatt, råder en blandning av sorg över det som hänt och en lättnad över att ovissheten nu kan få ett slut.
- Jag blev lättad, jag tycker det var bra att de hittade henne. Jag hoppas att de hittar lösningen också, så att hon får frid. Det säger Jessica Lundstedt som var granne med kvinnan och brukade umgås med henne.

Det tog nästan nio månader efter att kvinnan anmälts försvunnen till dess att hon hittades. I förrgår, vid halvtolvtiden på dagen, gav polisens flera månader långa och systematiska genomsökande av skogarna vid Valö resultat.

Uppsalapolisen har ända från början varit övertygad om att kvinnan utsatts för brott, och den 36-årige polisaspirant som var den som senast såg henne i livet kom snart att bli den som misstankarna riktades mot. Han häktades också i ett tidigt skede av Uppsala tingsrätt för människorov, men släpptes fri under en period innan han på nytt häktades sen ytterligare indicier tillkommit.

Han och kvinnan uppges ha haft ett förhållande, och det finns uppgifter om att han lånat pengar av henne.

Kontakta reportern
marten.nilsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".