Svagt stöd för unga i Tierp i sommar

I Tierp kommer det i sommar inte att finnas någon fältsekreterare som jobbar ute med unga personer. Den vakanta tjänsten kommer att tillsättas först senare i år. Kommunen ordnar heller inga aktiviteter för barn och unga under sommarlovet.

Sanna Jurell startade vid luciahelgen förra året nattvandringar i Tierp. Sedan dess har en grupp föräldrar varit ute i centrum under helgkvällar. Från början samarbetade de mycket med två fältsekretare. Nu har de två slutat och kommunen söker ingen ny fältare förrän efter sommaren.

Tierp tillhör också de kommuner som inte har några fritidsgårdar öppna i sommar eller ordnar andra aktiviteter för unga under lovet. Joakim Eriksson och Johan Olander är 15 år, de saknar saker att göra i Tierp.

- När inte ungdomsgården är öppen kommer det att vara mera stök.

Socialjouren har den senaste tiden fått göra många akuta insatser i Tierp. Det är bland annat familjebråk och barn och unga som mår dåligt. Trots det ligger Tierp lågt med det förebyggande arbetet. Socialchefen Peter Nordström säger att man måste anpassa sig efter ekonomin.

- Vi har tagit den ställningen att vi inte prioriterar rent förebyggande arbete.


Kontakta reportern:
cecilia.ohlen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".