Gatufest kan ge trafikkaos i Uppsala

Först sent på tisdagseftermiddagen blev det klart att Uppsalas gatufest nästa vecka kan genomföras inne i city som planerat. Knäckfrågan har varit knallemarknaden på Västra Ågatan, där affischerna sedan en tid tillbaka utlovat 500 meter marknadsgata.

När Upplandsnytt under onsdagsförmiddagen frågade tivoliägaren Mikael Andreasson från Halmstad, som arrangerar Uppsalas gatufest, om tillstånden var klara, sa han att allt är fixat. Det var dock inte sant, för polisens tillståndsenhet väntade fortfarande på besked från kommunen.

Först sent tisdag eftermiddag kunde gatukontorets trafikavdelning bestämma sig för att det går bra att stänga Västra Ågatan i fyra dagar. Sedan är frågan om trafiknämnden - för att undvika det totala trafikkaoset - tillfälligt kan öppna den nu avstängda Östra Ågatan för trafik.

Trafikkaos lär det bli i alla fall i nästa vecka när alla studentekipage ska dra genom stan och favoritleden Västra Ågatan är borta. Det kommer att effektivt täppa till Nedre Slottsgatan, och för den delen också Kungsgatan och St Olofsgatan. Men 500 meter knallemarknad blir det.

Däremot kvarstår frågan om SMK Uppsalas cykelungdomar får bygga en uppvisningsramp på Östra Ågatan.


Kontakta reportern:
bengt.gotegard@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".