Enköpings moderna historia skrivs

Arbetet för att Enköpingbor i framtiden ska kunna läsa om sin kommuns historia fortsätter. En historisk skildring finns redan, men bara fram till 1970. Därför har Enköpings kommunalråd Åke Héden tagit initiativ till fortsatt dokumentation från tiden då det nuvarande Enköpings kommun blev till.

På onsdag tas beslut i frågan om att låta en journalist samla in material till dokumentationen. Tanken är att göra intervjuer med de enköpingspolitiker som var med på den tiden då det nuvarande Enköpings kommun bildades genom en sammanslagning med flera landsortskommuner.

- Tyvärr är det på det viset att de som var med och var engagerade i politiken vid komunsammanläggningen, börjar falla ifrån, säger Åke Hedén. Då sa vi att vi kanske nu ska engagera en journalist som får går och intervjua de här personerna som var med på 70-talet.

Materialet hoppas Åke Hedén ska komma till användning för dem som skriver om Enköpings kommuns historia i framtiden och till år 2011, då Enköpings kommun fyller fyrtio år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".