50-åring begärs häktad för mord på sin fru

Den 50-årige man som misstänks ha dödat sin 27-åriga hustru i Uppsala i går har nu begärts häktad för mord.

Åklagaren Anne Sjöblom har i dag lämnat in sin häktningsbegäran till Uppsala tingsrätt, där hon yrkar att mannen ska häktas som på sannolika skäl misstänkt för mordet på sin hustru.  Det var i går förmiddag som mannnen själv bad grannar att ringa polisen. Han stannade kvar utanför bosaden i Kvarngärdet tills polisen kom.

Häktningsförhandling kommer att hållas senare i veckan, troligen onsdag eller torsdag. Obduktionen av kvinnan har också genomförts i dag. Vad som framkommit vid den vill polisen i dag inte säga någonting om. Kvinnan har uppgetts ha blivit knivhuggen med många hugg. Av åklagarens häktningsframställan kan man dra slutsatsen att obduktionen ytterligare styrkt att mannen skulle vara skyldig till mord. Termen på sannolika skäl som åklagaren använt är den starkare misstankegraden.

Inga nya förhör har hållits med mannen, nya förhör hålls troligen senare i veckan. Motivet är fortfarande oklart, mannen själv har hittills förnekat att han skulle vara skyldig till mord.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".