Hamnen kan få ett lyft

Efter larmet från Östhammars företagare om att centrum måste  göras mer attraktivt, så börjar det nu hända saker. Till nästa sommar kan hamnen få ett café och flera handelsbodar.  

- Vi hoppas att det åtminstone kan bli någon tillfällig lösning nere vid sjön. Vi har ju haft som förslag att man kan ha café, glassbar och hantverksbar.

För en tid sedan skrev Ann-Margreth Lindholm och 14 andra företagare en skrivelse till kommunledningen där de krävde att Östhammars centrum måste göras mer attraktivt.  Annars riskerar centrum att tyna bort och dö, skrev de. Framförallt tyckte de att hamnområdet borde göras mer lockande och tillgängligt. Skrivelsen fick kommunledningen att kalla till ett möte med företagarna, som tycker att mötet lovade gott för framtiden.

- Med tanke på hur lång tid det tar att göra något permanent, får vi vara glada med om det kan bli något tillfälligt först.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".