Bioteknikföretag får böta

Det Knivstabaserade bioteknikföretaget Biophausia får böta 120 000 kronor till Stockholmsbörsen, för att de inte meddelat att bolaget fått patent för ett cancerprojekt.
Innan bolaget själva offentliggjorde patenten gick det att läsa på patentmyndigheternas hemsidor att Biophasia fått flera patent för ett cancerprojekt. De som sett den informationen och sedan köpt aktier i bolaget kunde vara mycket nöjda. Aktiekursen steg med mer än hundra procent, efter att bolaget offentligjorde patenten. Stockholmsbörsen har inga bevis för att någon utnyttjat informationen på det sättet men menar att bolagets handlande strider mot reglerna och att de borde ha informerat om patenten tidigare. Misstaget kostar nu bolaget 120 000 kronor. - Bolagsledningen visste inte om att patenten beviljats eftersom vårt ombud inte meddelade oss det, säger Ulf Holmström styrelseordförande i Biophausia.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista