Polisen satsar på vardagsbrotten

Med sex nya förundersökningsledare i tjänst dygnet runt satsar uppsalapolisen på att lösa flera småbrott på kortare tid.
Förra året klarades bara sex procent av alla vardagsbrott, cykelstölder, fickstölder och bilinbrott upp. Men nu ska såväl åklagarkammaren i Uppsala som Uppsalapolisen satsa extra på att lösa fler fall på kortare tid. -Antingen så låter man det fortlöpa som det är idag, och det är inte bra, eller så ser man till att göra något vettigt och det är väl det vi gör idag, säger kriminalkommissarie Pia Byhlin. De extra förundersökningsledare ska följa fallen från första början, och från och med i höst arbeta tillsammans med en specialiståklagare, som hjälper till att göra utredningen effektivare. Kriminalkommissarie Pia Byhlin tror att det kommer att vara till stor nytta för polisen och leda till att fler människor blir hjälpta.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".