Röda Korset samlade hundratals unga

Under helgen har ungdomar från hela Sverige samlats på Polacksbacken i Uppsala för Röda Korsets ungdomsförbunds årliga kongress.

I helgen när Röda Korsets ungdomsförbund har sin årliga kongress förvandlas Polacksbacken i Uppsala till en träffpunkt för ungdomar med visioner och en vilja att förändra samhället. Under lördagseftermiddagen drog alla delegaterna vidare ner till Stora Torget för att rikta kritik mot de kommuner i Sverige som inte velat ta emot flyktingar.
- Många av de kommuner som blir tillbedda av integrationsverket att ta emot flyktingar och som säger nej, har på sina hemsidor en väldigt positiv bild av hur arbets-och bostadssituationen är i deras kommuner. De säger nej till människor på grund av sina fördomar, man tror att de som kommer hit och behöver stöd och hjälp inte kan bidra med något i vårt samhälle, det säger Bahare Haghshenas som är ungdomsförbundet ordförande.

Kontakta reportern
erik.persson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".