McDonalds-rånarna fortfarande på fri fot

Polisen har ännu inte fått tag på rånarna som slog till mot McDonalds-restaurangen vid Vattholmavägen i Uppsala igår. Personalen överrumplades vid stängningsdags av två maskerade rånare som under vapenhot tvingade till sig dagskassan och låste in personalen i kylrummet.
Det var vid midnatt, just som personalen höll på att stänga restaurangen, som rånarna dök upp. En av de anställda var på väg att slänga soporna utanför restaurangen och överrumplades då av en av rånarna. Den anställde försökte rusa tillbaka in i restaurangen för att slå på överfallslarmet men hann inte. Istället lyckades de två maskerade rånarna ta sig in i restaurangen och under vapenhot tvinga till sig dagskassan och tre mobiltelefoner. Personalen låstes in i kylrummet, men fick snart upp dörren och lyckades larma polis. Hur de båda rånarna försvann från platsen är oklart, och polisen har ännu inga spår efter gärningsmännen. Ingen av de anställda skadades fysiskt, men chockades av det inträffade. Hur mycket pengar rånarna kom över är okänt. Anders Fahlgren, som är säkerhetschef för McDonald säger till Upplandsnytt att personalen är omtumlad och skärrad av händelsen. - Vi kommer ju att se över händelseförloppet och vad som egentligen hände inatt, och om det är nånting som har brustit i rutinerna, så kommer vi givetvis att rätta till det, säger Anders Fahlgren.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista