Demonstrationer mot skolflytt

Ett femtiotal barn och vuxna från friskolan Manar al Houda i Uppsala demonstrerade igår utanför kommunfullmäktiges sammanträde.

De bar plakat med texter som ”Har invandrarbarn samma rättigheter som svenska barn?”. Bakgrunden är att kommunen sagt upp skolan från lokalerna i Stenhammarsskolan, för att kommunen behöver dem när förskolan ska byggas ut. Men det betyder att skolan inte har några lokaler till hösten. Sona Qatanani och Said Magrabi var två av dem som protesterade:

- Jag vill så gärna att vår skola ska vara kvar. Jag tycker att kommunen ska ge oss en ny lokal eller att vi ska få ha vår lokal kvar.

Skolans rektor Khaled Wafai sa att skolan flyttat sex gånger redan. Med de fick inte några nya besked igår. Kommunalrådet Stavros Giangozoglu:

- Jag hoppas att de fortsätter leta efter nya lokaler även på privata marknaden. Det är tråkigt att det blir så här för Manar Al Houda men de är en egen huvudman och kommunen har inga skyldighet att skaffa lokaler.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".