Studenter vill byta bostad

Över fyrtio procent av studenterna i Uppsala vill byta bostad och nära tjugo procent är oroliga över sin bostadssituation. Bara i Stockholm är studenternas bostadssituation värre än i Uppsala. Det visar en ny undersökning från Högskoleverket.
Högskoleverket har skickat ut enkäter till 5000 studenter runt om i landet och presenterar nu ett delresultat av studien. Den visar att studenternas bostadssituation fortsätter att vara problematisk - och Uppsala hör till de orter där flest studenter är missnöjda med sitt boende. Av de studenter i Uppsala som är ensamstående och inte har barn så bor runt 15 procent fortfarande hemma hos sina föräldrar, lika många bor med vänner. Nära 20 procent av Uppsalastudenterna är oroliga för sin boendesituation och många vill flytta. Över 40 procent av studenterna vill byta bostad och hälften av dem försöker aktivt hitta en ny. Det innebär att Uppsala, näst Stockholm är den ort där flest studenter är missnöjda med sin bostad.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".