Sommarstängt på psyket i Enköping

Psykiatriska öppenvårdsmottagningen i Enköping håller stängt tre veckor i sommar, orsaken är semester och bristen på specialistläkare.

Christina Svaneljung som arbetar i Riksförbundet för social och mental hälsa tror att det här kan få konsekvenser för psykiskt funktionshindrade i kommunen:

- Den här tryggheten som klienten bygger upp med sin läkare och med kombinationen av olika mediciner, det är det mest tragiska.

Dom psykiskt i Enköping som måste få tag på en specialistläkare måste under tre veckor i sommar ta sig till Uppsala istället. Christina Svaneljung som till vardags arbetar med psykiskt funktionshindrade tycker det är ett olyckligt beslut som ännu mer isolerarar människor som redan är väldigt sårbara.

Ulla Britt Skau Ström är psykolog och avdelningschef på psykiatriska öppenvårdsmottagningen och hon menar att det för dom allra flesta inte ska innebära något problem att hålla stängt.

- Det är synd att vi inte kan ha öppet, men nu är det så här. Vi kan välja mellan att stänga eller ha öppet utan läkare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".