Fotbollsklubbar kritiska till granskning

Bara 70 procent av länets fotbollsklubbar lämnar in kontrolluppgifter till skattemyndigheten. - Gränsen för att lämna in kontrolluppgifter är för låg, säger Johan Lindström, ordförande för Jumkils IF.
Enligt Skattereglerna måste alla som betalar ut en ersättning på mer än 100 kronor lämna in kontrolluppgifter till Skattemyndigheten. Det gör inte 30 procent av fotbollsklubbarna i Uppsala län. Men, det är ändå en förbättring sen hösten 2000, då skattemyndigheten började granska klubbarna. Då var det hela 90 procent som inte lämnade in kontrolluppgifter. Jumkils IF hör till de klubbar som i år har lämnat in kontrolluppgifter. Men ordföranden Johan Lindström är kritisk till systemet. - Visst ska man hjälpa skattemyndigheten att se till att alla betalar den skatt man ska, men gränsen på 100 kronor för att lämna in kontrolluppgifter är alldeles för låg, säger han. Dessutom skapar det för mycket arbete för en ideell förening. Sven-Åke Ny på Skattemyndigheten säger att han kan ha förståelse för att klubbarna tycker att gränsen är för låg, men att reglerna finns och är till för alla arbetsgivare.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista