Hundratals riskerar bli utan röstkort

Flera hundra människor i länet riskerar att bli utan röstkort till valet i september. Skatteverket som skickar ut röstkorten vet nämligen inte var alla bor eftersom många är folkbokförda på fel adress.

Anders Ågren är informationschef på Skatteverket i Mälardalen och han säger att det handlar om närmare 900 röstkort i Uppsala län som kommer tillbaka till avsändaren.

Det är skatteverket som skickar ut röstkorten inför valet i september. Men många röstkort hittar inte fram till väljaren. Inför folkomröstningen om euron 2003 så kom totalt 47000 röstkort tillbaka eftersom adressen var fel. Men även om röstkortet inte hittar fram så kan man rösta, säger Anders Ågren.

- Ja man kan fortfarande rösta i den vallokal som man ska gå till, men vill man rösta i en annan lokal då måste man ha ett röstkort och då har man möjlighet att vända sig till Valmyndigheten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".