Midsommarkaravaner på vägarna

I dag drar en av årets största reshelger i gång med många bilister på vägarna. Polisen kommer vara synlig främst på de större vägarna för att minska trafikens tempo.

- Vi riktar in resurserna på E18, E4, riksväg 70 och länsväg 288. Det är där vi räknar med att ha den största trafikmängden, säger Pär Halldén som är biträdande chef för trafikpolisen i Uppsala.

I dag och på söndag kommer trycket från bilisterna att vara som störst på vägarna och flaskhalsar uppstår lätt. En klassiker är Tycho Hedéns väg, där köerna brukar börja i södra ändan och när det är som värst sträcka sig ända upp till motorvägen. Nytt för i år är vägbygget i den norra ändan av vägen vid viadukten där två körfält går ihop till ett vilket också saktar ner trafiken. Trögt kan det också bli på E18 mellan Sagån och Enköping.

Enligt Pär Halldén var förra midsommar en bra trafikhelg utan allvarligare olyckor men han menar att det nog bara var en tillfällighet och hans skräckscenario trafikmässigt är att vägarna ska bli blockerade.

- Jag vill inte ha något som stoppar upp på någon av huvudvägarna för då sprider sig oredan som en infarkt till resten av vägnätet. Jag hoppas på att vi får olycksfritt, säger han.

Kontakta reportern
sabina.kuutti@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".