Polisen laddar för midsommarfirande

Nu mobiliserar polisen, fältsekreterare och socialjouren i Uppsala län inför midsommarhelgens firande. De senaste årens firande har gått relativt lugnt till enligt Christer Nordström som är pressansvarig för polisen i Uppsala län.

De senaste årens firande har gått relativt lugnt till enligt Christer Nordström som är pressansvarig för polisen i Uppsala län som också säger att polisen nu ökar insatserna vid midsommarfirandet vid bland annat Öregrund.

I Öregrund kommer också länets enda fältsekreterare Carina Karlsson från Östhammars kommun att vara i tjänst för att stötta och hålla koll på festande ungdomar. Hon menar att ungdomsfylla är vanligt under helgen men att andra droger också kan förekomma. Och då kan situationen bli riktigt allvarlig.

Men det är inte bara ungdomsfylla som är ett problem under midsommarhelgen. Hos socialjouren får man ta emot många samtal från ensamma människor som behöver stöd berättar Björn Andersson, chef för socialjouren i Uppsala kommun och län.

.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".