Östhammarsvården på charmoffensiven

Efter önskemål från kommunens invånare vill socialtjänsten i Östhammars kommun satsa på så kallade mötesplatser inom vård och omsorg.

Här ska brukare och anhöriga göra aktiviteter, samtidigt som vårdyrket ska bli mer attraktivt, det säger kommunens vård och omsorgschef Christina Hansson.

- Det här är något som vi tänkt på under en längre tid men det är först nu som vi börjar få bättre ekonomi och kan börja tänka på hur vi rent konkret skulle börja jobba med de här frågorna, säger Christina Hansson.

Mötesplatserna är tänkt för alla de som använder sig av vård och omsorgen, för brukare, anhöriga och personal. Christina Hansson, Vård och omsorgschef i Östhammars kommun, säger att man bättre ska lyssna på deras önskemål än tidigare, och ännu är det inte klart hur mötesplatserna ska utformas men tanken är att mötesplatserna ska erbjuda kulturevenemang och utbildning i en avslappnad miljö.

Som det är idag har kommunen problem att rekrytera kompetent vård och omsorgs personal, och ett skäl är att så få erbjuds heltids tjänster. Nu hoppas man att det nya projektet ska leda till fler heltidstjänster och att folk stannar kvar i kommunen.

kontakta reportern

oskar.kollberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".