Dålig tillgänglighet i nyrenoverad icabutik

I förra veckan öppnade ett nyrenoverat Ica Supermarket i Gimo med bredare gångar och lättare att komma fram till kassorna. Men flera kunder är missnöjda med att hyllorna i butiken blivit högre och för att nå varorna högst upp kan de bli tvungna att använda pallar som placerats ut i butiken.

Sandy Pettersson som är rörelsehindrad är missnöjd med det nya systemet.

- När man är så pass begränsad i vardagen vill man ändå kunna köpa sina varor själv, säger Sandy Pettersson.

I butikens gångar står halvmeterhöga blå pallar som kunderna kan använda för att nå varorna på de högsta hyllplanen på cirka två meters höjd. Det går att luta sig mot hyllan för att få stöd att komma upp men ståplattan på pallen är inte speciellt stor bara cirka tre decimeter i diameter.

Icahandlaren Finn Forslund säger att man installerat de högre hyllorna för att få plats med ett större sortiment och fler varor i butiken och på kritiken från kunderna svarar han så här.

- Jag har pratat med mycket kunder om det här, vi säger att de får skrika på oss om de inte kommer åt, säger han.

Ulla Eriksson som är kund i affären tycker inte det är smidigt att hitta personal som kan hjälpa till.

- Man får springa runt och leta efter folk, och många gånger får man leta länge, det innebär att man får klara sig utan varan längst upp, säger Ulla Eriksson.

kontakta reportern

sabina.kuutti@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".