Kaos vid resecentrumbygget

Många busschaufförer är oroliga för olyckor när de kör i närheten av bygget av det nya resecentrum i Uppsala. Brist på trottoarer, cykelbanor och övergångsställen samt dålig skyltning har skapat en farlig oordning i trafiken intill resecentrumsbygget.

- Det vimlar av privatbilar, gående och taxi i en enda röra vissa tider. Det är bara tur att det inte har hänt en allvarlig olycka, säger Lennart Blom som är skyddsombud inom Swebus.

Flera busschaufförer Upplandsnytt varit i kontakt med intygar att det har blivit krångligare och osäkrare för trafikanter kring bygget av det nya resecentrum. Enligt kommunens projektledningskontor görs en daglig översyn kring säkerheten kring bygget. Det har också anställts busstationsvärdar som en hjälp för passagerare att hitta rätt till sina bussar. Men trots det tycker skyddsombudet Lennart Blom att säkerheten inte är tillräcklig.

- Bygget av resecentrum är nödvändigt. Men man borde ha planerat bättre för den gående trafiken, säger han.

Victor Sjöberg är projektledare för det nya resecentrum.

- Vi får ju titta på det här ytterligare. Vi tittar på det varje dag, säger han.

- Hur mycket energi lägger man ned på att bibehålla säkerheten?

- En av ideologierna bakom ett resecentrum är ju att det ska bli säkrare och enklare.

Kontakta reportern
erik.persson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".