25-åring dömd för porrbedrägeri

En 25-årig man från Skutskär -har tillsammans med fyra andra män från Gävletrakten- dömts för att ha lurat pengar av porrsurfarnde män på internet.

Porrsurfarna uppmanades att lämna ut sina bankkontonummer om de ville se en sexshow. Någon show blev det aldrig däremot länsades deras konton.

De fem männen - varav alltså en är från Skutskär - erbjöd porrsurfande män att få se en porrshow på nätet för en mindre summa pengar. För att detta skulle bli möjligt behövde de tillgång till porrsurfarna egna koder till deras internetkonton.

Ett 30-tal män och även några kvinnor nappade på erbjudandet och lämnade ut sina hemliga koder.

Men besvikelsen blev dubbel. Någon sexshow fick de aldrig se istället länsades deras bankkonton. En person blev av med 150 000 kronor och totalt lurade bedragarna till sig över en miljon kronor -pengar som de festade upp.

Den 25-årige Skutskärsbon som erkänt bedrägeriet döms till två års fängelse för bedrägeri och grovt bedrägeri, han döms även för misshandel och ofredande -brott som begåtts vid andra tillfällen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".