Bättre kommunikation i kommunhuset

- Kontakten mellan tjänstemän och politiker i Uppsala ska bli bättre, säger Kenneth Holmstedt, stadsdirektör i Uppsala kommun. Upplandsnytt gjorde i vintras en enkät där 40 procent av de chefstjänstemän som svarat hade litet eller inget förtroende alls för politikerna i fullmäktige.
- Om en organisation får avstånd mellan de förtroendevalda och tjänstemännen så pratar man om varandra istället för med varandra, säger Kenneth Holmstedt som är stadsdirektör i Uppsala kommun. Upplandsnytts enkät skickades i vintras till chefstjäntemän i Uppsala kommun och hälften av dem, 62 personer svarade på den. 40 procent av de som svarade sa sig ha litet eller inget förtroende för politikerna i kommunens högsta beslutande organ, fullmäktige. 20 procent hade litet eller inget förtroende för politikerna i den nämnd de arbetar närmast. I kommentarer till svaren skrev cheferna bland annat att vissa politiker är ointresserade, korkade och mest bryr sig om sina arvoden. Kenneth Holmstedt tror att delar av problemen mellan de två grupperna är att deras roller ibland är oklara, och det är något som man bör prata mycket om menar han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".