Småhuspriserna fortsätter öka i länet

Till glädje för husägarna i länet så fortsätter priset på småhusen att stiga - en medelvilla i Uppsala län kostade under andra kvartalet i år nästan 1,3 miljoner, en uppgång med närmare sex procent jämfört med samma period förra året.
Det är SCB och Lantmäteriet som i sin småhusbarometern konstaterar att småhuspriserna i Uppsala län under andra kvartalet i år var näst högst i landet. Dyrast var det som vanligt i stockholm där medelvillan kostade 2 239 000 kronor - alltså nästan dubbelt så mycket som Uppsala där medelvillan kostade 1 291 000 kronor. Prisökningarna i Uppsala län har dock avtagit en aning. Jämfört med samma period förra året har priserna visserligen ökat med sex procent men jämfört första kvartalet i år var ökningen mer blygsam, bara en procent. För landet i sin helhet var priserna oförändrade. Billigaste småhusen hittade man i Västernorrland där medelpriset låg på 566 000 kronor, följt av Gävleborgs län där en villa kostade 595 000 kronor.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".