Uppsalas brottsofferjour semesterstängd

Under juli är brottsofferjouren i Uppsala semesterstängd men i Tierp, Norrtälje, Östhammar och Enköping, fortsätter verksamheten som vanligt.
- Det borde inte vara så. Kriminaliteten tar inte semester under sommaren, snarare tvärt om, säger Birgitta Lundgren, som är brottsofferassistent i Enköping. Anledningen till att brottsofferjouren i Uppsala är stängd under juli är att brottsofferassistenten, som är den enda som inte jobbar ideellt för föreningen, går på semester då. Eftersom man inte har möjlighet att betala för en vikarie skulle någon av brottsofferstödjarna behöva vikariera ideellt och ha hand om jourtelefonen. Men det är det alltså ingen som vill, så varje sommar håller brottsofferjouren i Uppsala stängt en månad. I Enköping däremot, hoppar två brottsofferstödjare in när brottsassistenten går på semester och jouren kan därför ha öppet som vanligt. - Vi har stödpersoner och styrelseledamöter som tar hand om ställer upp när jag har semester. Det har inte alls varit svårt att hitta en erstättare, säger Birgitta Lundgren.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".