Hyresrabatt fyller tomma lägenheter i Tierp

Nu erbjuder Tierpsbyggen 25 procent rabatt på hyran för flera av sina hyresrätter. Förhoppningen är att det här ska göra det möjligt att hyra ut lägenheter som stått tomma under en längre tid. Och enligt Tierpsbyggens vd Roger Kjettselberg har erbjudandet har snabbt tagit skruv hos kunderna.

- Redan första dagen så hyrde vi ut två stycken lägenheter på grund av sänkningen, säger Roger Kjettselberg. 

Under lång tid har Tierpsbyggen haft problem med tomma lägenheter. Därför började de i år leta efter nya sätt att nå ut till kunderna. Idén om en rabattkampanj kom när de såg lyckade försök hos andra kommuner. Och sedan kampanjen satte igång för tre dagar sen har tre av 20 lägenheter hyrts ut.

Men kampanjen är inte omtyckt av alla. En del nuvarande kunder har hört av sig med klagomål till Tierpsbyggen berättar Roger Kjettselberg. De tycker att systemet är orättvist, men Roger Kjettselberg säger att det gynnar alla i fall Tierpsbyggen står med färre tomma lägenheter. Och han tror att kundernas kritik beror på en ovana vid metoden.

- Det är ovanligt att man gör en sån här kampanj när det gäller lägenheter, men inte på marknaden i övrigt, säger han

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".