Bajen avskräcker inte Rospiggaråkare

Jonas Davidsson kommer fortsätta köra speedway för Rospiggarna, oavsett vilka hot Bajen än kommer med. Det säger Rospiggarnas ordförande Lars Björndal.

I höstas köpte Bajen Davidsson från Rospiggarna, och klubben betalade då föraren en så kallad sign on. Det gick dock inget vidare för Davidsson i Bajen och han blev petad, så när transferfönstret öppnade valde Davidsson att återvända till Rospiggarna.

Nu kräver Bajen att Davidsson betalar tillbaka pengarna, något Danielsson vägrar. Bajen hävdar att det finns ett kontrakt mellan klubben och Danielsson, men Rospiggarnas ordförande Lars Björndal tror inte på Bajens hot om att stänga av Danielsson från speedwayens högsta division.

- Det är väldigt svårt för Bajen att stänga av Jonas från att köra speedway. Genom att hänga ut honom i trensferfönstret så sa de upp avtalet med honom.

Men Bajen Speedway har valt att inte kommentera ärendet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".