100 000 i böter för dålig arbetsmiljö

Nu hotas landstinget av att få betala vite på 100 000 kronor om inte nödvändiga förbättringar i arbetsmiljön görs på landstingets konferensanläggning på Wiks slott.

Arbetsmiljöverket ger nu Landstinget i Uppsala en tidsfrist på tre månader att åtgärda missförhållandena i arbetsmiljön på den egna konferensanläggningen i Wiks slott.

Tidigare i Upplandsnytt har vi berättat om flera konflikter mellan ledning och personal på konferensanläggningen. Efter att konferensanläggningen gått dåligt rekryterades en konsult från ett bemanningsföretag i Uppsala. Det var efter det här som flera av de anställda kände sig kontrollerade och övervakade, vilket i sin tur gjorde att många sjukskrev sig.

De förbättringar Arbetsmiljöverket nu vill ska genomföras handlar om att ge de anställda tydligare riktlinjer och bättre kunskaper i de rutiner som gäller i arbetet, bland annat för att man i framtiden bättre ska kunna bedöma vilka risker som finns för ohälsa.

Om inte det här införs hotar Arbetsmiljöverket alltså landstinget med vite, alltså böter på 100 000 kronor.

Kontakta reportern
oskar.kollberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".