Förstaklassresor utan bekvämlighet

SJ ägnar sig åt bedrägeri, det menar pendlare på sträckan Uppsala Stockholm. För det enda som skiljer en första klass-kupé från en andra klass-kupé, är priset - inte kvalitén. Det upprör de pendlare som betalt för 1 klass-komfort.

Ja, de olika kupéklasserna i de nya dubbeldäckartågen X- 40 mellan Uppsala Stockholm ser precis likadana men priset det skiljer sig markant, vilket upprör Eva Margareta Nylén som köpte ett årskort med första klass just för att få åka bekvämt och i lugn och ro kunna arbeta på tåget. Det skiljer 5400 kronor i pris mellan ett första- och andraklass årskort och Eva Margareta Nylén känner sig lurad:

-Jag tycker det är skamligt, det ser precis ut som i andra klass, Statens järnvägar ska inte ta betalt för nåt som inte finns, säger Eva Margareta Nylén.

Men SJ ser inga problem, Sven Ingvar Håkansson på pressavdelningen:

- Hon åker ett regionaltåg och då har vi inte lovat att det ska vara ungefär som på x 2000 där det skiljer ganska mycket mellan första och andra klass, säger Sven Ingvar Håkansson.

- Jag tycker att det är ett felaktigt sätt att behandla resenärer på, säger Eva Margareta Nylén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".