Beachvolley blir kvar i sina lokaler

Fyrishov Beach Club kommer troligen att få stanna i sina lokaler. Det står klart sedan Innebandyalliansen avbrutit hyresförhandlingarna med fastighetsägaren Ågerup.

Ordförande för Beachvolleyklubben Micael Källman är mycket glad.

- Det känns helt underbart. Vi har ju jobbat i flera år för att få till en hallösning, säger Micael Källman.

Det har varit en del turer kring lokalen som Beachvolleyklubben hyr. Klubben flyttade in i januari och fick hyra hallen billigt under våren. Samtidigt erbjöd fastighetsägaren Ågerup lokalen på ett mer permanent kontrakt till både Fyrishov Beach Club och Uppsala Innebandyallians, och Alliansen var intresserad.

I förhandlingarna med Ågerup kunde Alliansen erbjuda mer pengar för hyran än beachvolleyen. Beahvolleyklubben menade att de höll på att bli orättvist utkonkurrerade eftersom Alliansen har omfattande kommunbidrag vilket Fyrishov inte har.

- Innebandyalliansen bjöd över oss, och då gick vi till kommunen och sökte bidrag eftersom vi vet att kommunala hyressubvenstioner är ju med och stödjer Innebandyalliansen i sitt bud, säger Micael Källman.

Innebandyalliansens ordförande Claes Lagelius menar å sin sida att man orättvist blivit utmålade som skurkar av Fyrishov Beach Club.

- Personligen tycker vi att vi oförskyllt utpekade som största bovarna i stan. Vi har aldrig lagt anbud på lokalen utan vi har blivit erbjudna lokal av Ågerup fastigheter, säger Claes Lagelius.

Alliansen har nu avbrutit förhandlingarna, enligt Claes Lagelius handlar det om att man vill riskera ekonmin.

- Självklart var vi intresserade av lokalen. Men sen så tog vi ett beslut helt enkelt, vi tänker lite mer på framtiden, säger Lagelius.

Kontakta reportern
robert.peszkowski@sr.se 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".