CSN lovade men glömde - nu prickas Helene hos Kronofogden

Nu har Kammarätten i Stockholm beslutat att en felaktig betalningsanmärkning hos Kronofogdemyndigheten inte ska strykas.

Helene Cederberg från Uppsala fick nämligen ett muntligt löfte om ny återbetalningsdag hos Centrala Studiestödsnämnden, CSN. Men de glömde att registrera löftet och efter det gick det ändå en betalningsanmärkning till Kronofogden. Hon är nu besviken på Kammarättens dom.

- Det är ju inte klokt. CSN säger ju själva att de missat att registrera det samtal jag hade med dem där de säger att jag inte ska få en anmärkning, säger Helene.

När Helene Cederberg fick betalningsanmärkningen överklagade hon och fick rätt i Länsrätten som tyckte att hon inte skulle bli registrerad för skulden på 1080 kronor. Men Kronofogdemyndigheten överklagade beslutet till Kammarrätten som nu gett Kronofogden rätt.

Helene Cederberg som på grund av det här fått en registrering hos Kronofogden kommer nu att överklaga till Regeringsrätten.

- Ja, det kommer jag att överklaga direkt för det här stämmer inte alls. CSN har ju till och med erkänt att de gjort ett fel, säger Helene Cederberg.

Kontakta reportern
sabina.kuutti@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".