Frias från Vidbomordet - får sänkta straff

Svea hovrätt ogillar åtalet mot de två män som i tingsrätten dömdes för att ha mördat en 38-årig man i Vidbo norr om Arlanda för drygt ett år sedan.

Två män, som av tingsrätten dömts till livstids fängelse för mord, friades alltså idag från mordmisstankarna och fick sina straff sänkta av Svea Hovrätt.

Sollentuna tingsrätt dömde i i slutet av mars männen för mordet på en 38-årig man i Vidbo i Sigtuna kommun. Enligt domen hade de misshandlat 38-åringen till döds och därefter bränt upp kroppen och slängt benresterna i havet. De brände även upp mannens hus i Vidbo.

Tingsrättens dom överklagades och idag kom alltså hovrättens bedömning: de båda männen frias helt från ansvar för 38-åringens död och straffen sänks alltså till fem års fängelse för grov stöld, mordbrand, brott mot griftefriden och narkotikabrott.

Även en tredje man fick sitt straff sänkt av hovrätten, från ett år till fyra månaders fängelse. Den mannen friades från misstankar om skyddande av brottsling.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".