Lena Hartwig (s). FOTO: prb.

Tystnaden i stadshuset måste åtgärdas- men Hartwig tror inte på uppgifterna

De nya uppgifterna om anställda som blivit utskällda och kränkta av sina chefer i Stadshuset i Uppsala - som vi berättat om tidigare - gör att politiker och chefer i stadshuset nu måste diskutera arbetsmiljön. Det säger idag Uppsalas finanskommunalråd Lena Hartwig. 

Anställda har blivit utskällda när de till exempel kontaktat facket eller pratat direkt med kommunalråd - men trots att Lena Hartwig nu vill vidta åtgärder har hon svårt att tro på uppgifterna.

- Varför har ingen gått till mig och sagt något om detta, säger Lena Hartwig.

Som vi berättat tidigare är många anställda i Stadshuset rädda för att bli utskällda - om man till exempel kritiserar beslut. Men den här bilden har alltså inte nått de högsta ansvariga. Stadsdirektör Kenneth Holmstedt, som utpekats som en chef som ger utskällningar - kände inte heller igen sig när han intervjuades tidigare:

- Jag tror att det finns lite hjärnspöken, säger Kenneth Holmstedt.

- Det får stå för honom och jag har hört flera medlemmar som känt sig kränkta av Kenneth Holmstedt, säger Alf Karlsson, var tidigare fackligt ombud för SACO i Stadshuset.

Alf Karlssons uppgifter imorse om att anställda som kontaktat facket råkat illa ut - innebär att politiker och chefer i Stadshuset nu i augusti måste diskutera arbetsmiljön säger Finanskommunalrådet Lena Hartwig

Sedan tidigare har kommunen beslutat att genomföra en arbetsmiljöundersökning på alla arbetsplatser i hela kommunen - resultatet från den kommer tidigast i december.

Kontakta reportern
anncharlotte.carlsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".