Stulen bil kraschade i dike

I morse grep Uppsalapolisen två män i 17-års åldern efter att de hade voltat med en stulen bil på en gata i Sävja i Uppsala.  Bilen hade stulits kvällen innan på en fest i Gottsunda, där en av männen fått med sig bilnyckeln.

Mannen som satt vid ratten hade inget körkort och höll enligt Petra Edström vid Uppsalapolisen en väldigt hög hastighet. Vid halv åtta- tiden i morse tappade han kontrollen över bilen och körde av vägen varpå bilen landade upp och ned. 

- Så vitt vi vet har ingen skadats i olyckan, men vi vet heller inte hur länge mannen har kört runt med den här bilen. När vi kom till platsen var bilen tom, men förhör med deltagare på festen och bilens ägare ledde oss sedan till en adress i Sävja. säger Petra Edström.

Där grep sedan polisen två unga män i 17-års åldern, båda från Uppsala. Efter förhör anhölls den ena misstänkt för bilstöld, men den andre mannen släpptes. Polisen kommer nu fortsätta förhören med bilföraren.

Ingen skadades i olyckan, men bilen är totalkvaddad och ska nu undersökas av polisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".