72-åring mördad i Uppsala

En 72-årig man har hittats mördad i Uppsala. Mannen hittades död i en lägenhet i början av förra veckan men det var först efter en omfattande rättsmedicinsk undersökning som man kunde konstatera att mannen mördats.

I fredags kväll greps en 33-årig man utanför Sundsvall misstänkt för mordet. Mannen har tidigare varit inneboende hos 72-åringen. Mannen förnekar brott men begärdes häktad i dag och imorgon hålls häktningsförhandling med mannen.

Utredningen är i full igång och det polisen ägnar sig nu åt att ta reda på vad dels 33- åringen gjorde dagarna kring mordet, dels kartlägga den mördade 72- åringens sista dagar i livet.

En fråga som man fortfarande inte vet svaret på, det är när 72- åringen egentligen mördades, men enligt polisen har man uppgifter på att mannen i alla fall var i livet den 3 juli.

Det var den 10 juli som mannen hittades död i sin lägenhet i Uppsala av polisen efter att en bekant till den döde mannen saknat honom. Det fanns då inga tecken på brott.

Men hur mannen mördats vill inte polisen gå in på. De båda männen kände varandra, 33 åringen var tidigare inneboende hos 72- åringen. 33- åringen är sedan tidigare känd hos polisen, bland annat för narkotikabrott, enligt polisens presstalesman Christer Nordström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".