Uppsalabo världsmästare i dataspel

Uppsalabon Eric Holmberg blev i helgen världsmästare i dataspel. Tävlingarna hölls i Paris och där var Eric helt enkelt bäst på dataspelet Quake 3.
- Innan Paris-VM så var det ganska intensiv träning, just veckorna före, säger Eric Holmberg. Eric började med datspel mest som en hobby, men sen blev han bättre och bättre. Till sist blev han kontaktad av en "klan" från Stockholm. "Klaner" är mindre grupper med spelare som tillsammans tävlar och tränar i dataspel, och oftast är just en "klan" specialister på bara ett spel. Just Erics klan var bäst på Quake 3, ett s.k. First Person Shooter-spel, där man springer omkring i byggnader och ska göra sig av med fiender av alla slag. Just i VM i Paris så tävlade "klaner" från olika länder mot varandra. Erics "klan" tog sig till Superfinalen, och vann. Prissumman blev 60 000 kronor. - Det känns jättebra, i år har vi spelat cirka fem mindre tävlingar runt om i Sverige, och så var ju VM i Paris nyss. Nu till helgen ska jag ned till Amsterdam på en lite större tävling, avslutar Eric.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista