Hyresgäster i Örbyhus hotar säga upp sig

Tierpsbyggen lovar hyressänkningar för nyinflyttade på några av sina lägenheter. Men det är något som har fått missnöjda hyresgäster på Murkelvägen i Örbyhus att gå i taket.

Alla 39 hushållen har undertecknat en protestlista och så många som 80 procent säger sig nu fundera på att flytta.

Missnöjet är nämligen stort med hyresvärden Tierpsbyggen som lovar 25 procent lägre hyra till nyinflyttade. En av de boende Rebecka Säfström:

- Vi är missnöjda med hur vi blir diskriminerade av de nya hyresgästerna ocsom kommer in och får en hyresrabatt och vi får istället höjda hyror för varje år som går och ingenting för pengarna, de har lovat rustade lägenheter och får ingenting, säger Rebecka Säfström.

Missnöjet med hyresvärden har funnits där ett längre tag och har enligt dom boende att göra med både service, underhåll och för höga hyror. När det för någon vecka sedan blev klart att Tierpsbyggen rear ut dom 13 tomma lägenheterna på Murkelvägen blev det för mycket för de boende. Alla dom 39 hushållen ute på Murkelvägen har nu undertecknat en gemensam protestlista och några har till och med skrivit brev till Tierps byggens VD Roger Kjetsellberg, som svarar så här på all kritiken.

- Vi har ökade kostnader, ett av sätten att få mera intäkter är att hyra ut mera, säger Roger Kjetsellberg.

Men risken finns att Tierps byggen får mindre intäkter framöver än innan kampanjen om inte Roger Kjetsellberg å hyresgästerna kommer överens. För dom hyresgäster som idag bara är missnöjda, kan imorgon mycket väl agera genom att flytta.

kontakta reportern

robert.peszkowski@sr.se