Ytterligare bilbrand i Stenhagen

Ytterligare en bil har stuckits i brand i Stenhagen i Uppsala inatt, enligt polisen kan det finnas ett samband med tidigare bränder där.
Vid ettiden inatt kom larmet. En bil i stadsdelen Stenhagen i Uppsala stod i ljusan låga. När brandkår kom till platsen var bilen redan helt övertänd. Polisen spärrade av på plats och kommer under dagen att göra en teknisk undersökning av bilen. Men redan nu säger Uppsalapolisen att branden var anlagd och att tillvägagångsättet liknar tidigare anlagda bilbränder som inträffat i samma stadsdel. För en dryg månad sen brann två bilar på Stenhagensskolans parkering, och förra året härjades Stenhagen av en bilbrandsvåg. Bränderna började i slutet av november förra året. Under dom följande tre månaderna kom det sen att brinna i tio bilar. ngen gärningsman kunde hittas, och strax efter nyår slutade allt lika plötsligt som det börjat. Men nu ser det alltså ut som om bilpyromanerna kan vara igång igen. Om den senaste branden har något samband med de tidigare och om alla de totalt tretton är anlagda av samma personer vet polisen inte ännu.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".