Kyrkan säljer ut flera hus

För att klara den dåliga ekonomin så har Uppsala Kyrkliga samfällighet sålt flera av sina fastigheter i Uppsala. Det handlar bland annat om Odinslund mittemot Helga Trefaldighetskyrkan, där värmestuga Grottan för hemlösa har sin verksamhet.

- Vi har köpt tre stycken fina fastigheter av kyrkan. De flesta är tomma eller kommer att vara tomma, men vi för diskussioner med kyrkan om vilken verksamhet som kan vara kvar, säger Tommy Ahlborg på MIAB Förvaltning som köpt fastigheterna.

Upplandsnytt har tidigare rapporterat om församlingens dåliga ekonomi och de planer som fanns på att sälja vissa fastigheter. Nu har försäljningen gått igenom, och de fastigheter det handlar om är ”Pelle Svanslöshuset” på Åsgränd, ett hus vid Carolinabacken där Café Genomfarten finns och så Odinslund 1, som det heter, där Värmestugan Grottan för hemlösa har sin verksamhet i källaren. Tommy Ahlborg säger att den verksamheten kommer att vara kvar.

- Det är en sån liten del i det huset så den verksamheten kommer att finnas kvar där, säger han.

Även andra verksamheter som finns i de andra husen, till exempel café Genomfarten, kommer att få vara kvar om man vill fortsätta köra vidare.