Fadimes pappa får inte prövning i HD

Fadimes pappa och mördare Rahmi Sahindal kommer inte att få nån prövning i Högsta Domstolen. Därmed står Svea Hovrätts livstidsdom fast.

Dagens besked från Högsta Domstolen, HD, innebär att det rättsliga efterspelet till det tragiska mordet på Fadime Sahindal är över. För några veckor sen yrkade Rahmi Sahindal via sin advokat på att åtalet om att han var skyldig till mordet på sin dotter skulle ogillas. Nån ny bevisning fanns inte i överklagandet, men Rahmi Sahindal ansåg att en prövning i Högsta domstolen vore av vikt för den framtida rättstillämpningen. Men HD har alltså en annan åsikt och deras beslut var helt väntat. Det var den 21:a januari som Fadime mördades framför ögonen på två av sina systrar och sin mor. Hennes pappa höll i mordvapnet och anledningen var att hon några år tidigare haft en svensk pojkvän viliket pappan inte kunde acceptera. Mordet väckte starka känslor i hela landet och utlöste en debatt kring hedersmord. Fadime hade i flera år före mordet, hotats och trakasserats av bland annat sin far och sin bror.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista